4,13/5
Jancis robinson
In dit geval hebben wij een blend voor u van drie verschillende druivenrassen: Sauvignon Blanc, Menu Pineau en Meslier Saint François.
De bodem is hier wat meer divers vergeleken met de verschillende andere gebieden. Je hebt hier een combinatie van zand, klei, kalk en kiezels. Sinds ik dit domein op ProWein heb bezocht namens Het SoeteHuys was ik er direct door verkocht.
Menu Pineau is een druif die gevoelig is voor ziektes, zoals meeldauw. Hetgeen je hier in het gebied nogal veel hebt, want je zit aan de oevers van een afsplitsing van de Loire: de Cher rivier. Daardoor is het in dit gebied heel erg veel vervangen door Sauvignon Blanc.
Wat betreft Sauvignon Blanc, Lionel heeft een van de oudste stokken van heel de Loire! Meslier Saint François is dan weer een druif die afstamt van Gouais (waar ook Chardonnay van af stamt) en Chenin Blanc.
Wat kunt u nu exact verwachten van deze wijn? Het is een iets meer kruidige witte wijn, vergeleken met de andere wijnen. Geuren en smaken van acacia, gebakken appel, amandel, peperkoek, honing, munt en witte peper. De wijn rijpt in totaal 28 maanden op gebruikte vaten, deels van acaciahout.
Verse geitenkaas, Indiase curry-gerechten, bierkip, zalm met roomsaus en asperge, dorade met doperwten, venkel.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail