Dit is een van hun drie single vineyard Timorasso, naast Piazzera en Muntà l’è Ruma. Vrij vertaald betekent het ‘tranen van de kruik’. Bricco betekent in het Piemontees dialect ‘top van een heuvel’ & Lacrime verwijst hier naar het lijden (de tranen) als gevolg van droogte, door de zuidelijke ligging.
Timorasso is namelijk een druif die aandacht nodig heeft. De druif groeit beter op hooggelegen wijngaarden, maar is eveneens gevoelig voor te veel zon. Echter, zoals zo vaak, in de moeilijkste omstandigheden krijg je soms de beste wijnen. Hiermee hebben Sara en Giacomo een 3 Bicchieri gescoord in Gambero Rosso, de hoogste score die mogelijk is. De Timorasso groeit op witte mergel (kalk) met rondom veel zwavelhoudende waterbronnen, zoals afgebeeld op het etiket. De stokken zijn heraangeplant in 2006, op een hoogte van 300 meter. De wijn rijpt 18 maanden op de lies en daarna nog eens 12 maanden flessen rust in de kelder, alvorens hij op de markt komt. Geuren en smaken van abrikoos, honing, brioche, nectarine en gezouten citroen zijn heel kenmerkend!
Dit is een wijn die gemakkelijk nog tien tot vijftien jaar in uw kelder kan blijven liggen, ze staan hierom bekend. Een ideale wijn voor met charcuterie of een pasta met paddenstoelen. Geloof je me niet? Dan nodig ik je met veel plezier uit om naar het domein zelf te gaan en een tasting te doen. Ze zullen je met open armen ontvangen, rondleiden en exact hetzelfde eten voorschotelen. Het is daar waar ik die combinaties zo heb leren waarderen namelijk!
Charcuterie van varkensvlees, rilette van varkensvlees, gerookte forel, gepocheerde zalm
met kamille, asperges & harde kazen
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail