4,65/5
Vinous
François werkt voor zijn rosé met Pinot Noir druiven en zet ook – net als met zijn witte wijnen – alles op alles om dit een heel gastronomische wijn te maken. Ideaal voor mij, als sommelier, maar dus ook voor u thuis.
Nu met het mooie weer, samen zijn met uw vrienden en familie die u graag ziet buiten bij u in de tuin, met een BBQ aan. Dit is dé to go to rosé om dan boven te halen.
Denk aan geuren en smaken van aardbei, framboos, wijngaard perzik, rode bes, pompelmoes, zoethout en een heerlijk frisse afdronk die heel lang blijft hangen!
Bovendien is dit extreem beperkt. Slechts 0,1 hectare van François zijn stokken is Pinot Noir, het wordt daarom ook wel een legendarisch perceel genoemd. Het betreft oude stokken Pinot Noir van 35 jaar. De wijn wordt direct (whole bunch) geperst, daarna fermenteert en rijpt de wijn op oude demi-muids (600 L vaten).
Geitenkaas, zalm-sushi, gegrilde courgette, groene asperge, vitello tonnato, scampi met venkel.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!