3,35/5
Bicchieri, Gambero Rosso
Een hele kleine en feitelijk vergeten DOC (appellatie) in Liguria. Gelegen in het noordwesten van Italië, aan de kust. Rossese is de druif in dit geval. Ik quote mijn leermeester Gianluca: ‘Zie het als een kruising tussen een rode Côte de Nuits en een intense Côte-Rôtie.’ Florale geuren van verse bloemen, geroosterde kruiden, gerookt vlees. Daarnaast heb je dan tannines die het spannend houden, maar totaal niet overheersen. Afdronk met vruchten zoals cassis en wilde aardbei. En wat te denken van de aangename mineraliteit, door de invloeden van de Middellandse Zee? Je krijgt daarnaast ook nog eens één van de beste jaren tot nu toe in heel Italië: 2019. Geen hout, enkel 11 maanden op RVS en 3 maanden in de fles, daarna op de markt gebracht. In totaal beheren ze 5,5 hectare aan grond. Enkel oude stokken Rossese, indrukwekkende terrasbouw, aangeplant in – hou je vast – 1888, 1905 en de jongste in 1977. Deze specifieke wijn is een blend van twee ‘Cru’-wijngaarden, namelijk Poggio Pini en Luvaira. Afkomstig van hun jongste stokken op deze wijngaarden.
Duif, gegrild lamsvlees, konijn op Ligurische wijze (met rozemarijn, groene olijf en pijnboompitten) & zalm in papillot met courgette.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail