Dit is de geboorteplaats van de druif Rossese. Op de indrukwekkende en steile hellingen in Liguria, pal tegen de Middellandse Zee aan. We bevinden ons in het noordwesten van Italië, dicht bij Monaco, juist over de
Frans-Italiaanse grens. Hier heb je de 6e generatie van de familie die aan het roer staat: Allessandro Anfosso. Sinds 2002 nam hij, samen met zijn vrouw, het domein van zijn vader Luciano over. Zij werken met een drietal ‘Cru’s’, namelijk: Poggio Pini, Luvaira en Fulavin. De oudste stokken stammen uit 1888 (!), toen destijds Giacomo Anfosso de wijngaard Poggio Pini had herplant. Hier wordt vandaag de dag nog altijd wijn van gemaakt.
Het grote verschil met andere producenten is dat zij iets meer landinwaarts liggen, op bijna verticaal staande rotsgrond-hellingen. Dit geeft een meer gestructureerde stijl. Donkere kersen, bramen, wilde aardbeien, stenige geuren typeren deze stijlen van Rossese. Iemand die nog old-school te werk gaat, maar dit o-zo-goed doet. Ze maken één witte wijn van Rossese Bianco (170 jaar oude stokken!), enkel in de beste jaren, verder is alles Rossese Rosso.