5/5
Gambero Rosso
Nu, wat is Lambrusco? Lambrusco (di Sorbara) is een oude druivensoort, die goed groeit in het heuvelachtige landschap, met het koudere en vochtige klimaat van Emilia-Romagna. Lambrusco di Sorbara is een DOC (appellatie) sinds 1970. Deze oude stokken staan aangeplant nabij de rivier Secchia. Lambrusco wordt gemaakt met de Charmat-methode. Ik hoor sommige denken: NEDERLANDS, MICHEL..! Oke, oke. Charmat-methode – of Martinotti zoals ze het ook wel noemen – is eigenlijk quasi hetzelfde als Méthode Traditionelle (zoals champagne wordt gemaakt), maar met Méthode Charmat vindt de tweede gisting niet plaats op de fles, maar in een grote inox-tank. Zo kan je een grotere hoeveelheid stille wijn omzetten naar mousserende wijn & dat is een van de redenen dat Lambrusco vaak ook als ‘goedkopere’ schuimwijn werd gezien. Over de wijn zelf: Dit is een rode – uiteraard mousserende – wijn. Geuren van fuchsia-bloemen, violet, rozenbladeren, zoete geur van rijpe frambozen, poepegatjes (voor de Nederlandse lezer: dit zijn overheerlijke Belgische snoepjes), met dan in de afdronk het typische gist-karakter, brioche, verse aardbei, framboos, rozenbottel, grapefruit, rode kers & verrassend hoge zuren. Mega aangenaam! Een perfect aperitief voor op het terras in een (hopelijk toch?) mooie zonnige juni-maand! Graag gedaan! 🙂
Charcuterie, Pavlova-dessert, pizza met tomatensaus & venkelworst, caesar salad en quiche.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail