Haar doel hier was simpel: een frisse en heel lichte Freisa maken. Freisa is een druif die ze, met dank aan haar man, heeft leren kennen. 20% van de oogst is direct geperst met de steeltjes er nog aan, wat zorgt voor iets wat tannine structuur, om het vele rode fruit en florale karakter van de druif wat te balanceren. Daarnaast was dit tevens een vrij warme jaargang, maar wel een erg goed jaar. Dit is pas de eerste keer dat ze een Freisa heeft geproduceerd, dus u heeft daarnaast ook nog eens een primeur. Het is ook niet meer verkrijgbaar op de Belgische markt, want de laatste flessen die er nog van waren heb ik voor u opgekocht. Geen dank, hoor! De wijn is vernoemd naar hun zoontje – Gioacchino – die ze vaak GioGio noemen. Een fermentatie in RVS, rijping op betonnen vaten. Geen hout dus aan te pas gekomen. Freisa-stokken van 30 jaar oud, bodem met klei en limestone (kalk), aangeplant op 310 meter hoogte. Een kleine productie van slechts 4000 flessen. Frisse smaken van cranberry, aardbei, violet en rode kersen. Nog geen recensies online kunnen vinden, u zult mij moeten vertrouwen in dit geval.
Vitello-tonnato en Piemontese gerechten, zoals: rabaton, aardappelgratin, Tomino-kaas, Bagna Cauda (soort fondue), polenta, porcini, gebraden vlees en Taglierini-pasta met truffel
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail