4,37/5
Jancis Robinson
Wellicht dat Italië niet direct het eerste land is waar je aan denkt voor een rosé, maar toch maken ze wel degelijk een van de beste en hoogst scorende rosé’s op deze aardbol.
Je hebt feitelijk twee bekende en gehypte gebieden: de ene is terug te vinden in Bardolino – aan het Gardameer – welke Chiaretto wordt genoemd en de ander heeft u nu in uw kist: Cerasuolo, gelegen in de Abruzzen.
Let op: dit zijn rosé-wijnen waar je het best een maaltijd tegenover zet. Dit kan je echter wel zeer breed nemen, van een pizza, steak tartaar, een BBQ, een salade, tot zelfs een visbereiding met gegrilde groenten.
Altijd een heel donkere kleur, omdat de druif Montepulciano veel kleur af geeft. Deze wijn is gemaakt van 52 jaar oude stokken en ziet geen hout. Het wordt niet geperst, maar het sap wordt verkregen door zwaartekracht.
Denk aan geuren en smaken van zwarte kers, blauwe bes, lavendel, violet, wilde aardbei en rabarber. De kalkbodem geeft een frisse finish aan de wijn.
Pizza, gegrilde kreeft, langoustine met varkensragout en maïs, rollade van varken, vitello tonnato, carpaccio, tartaar van garnaal met olijfolie, gegrilde groenten.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail