4.65/5
Robert Parker
Bij deze specifieke wijn komen de druiven van twee verschillende percelen uit het dorp Valtuille de Abajo. Hier staan de stokken wat meer in de schaduw voor een groot deel van de dag. Hierdoor is er sprake van een tragere rijping en meer frisheid in de wijnen. Tevens oude stokken van meer dan 100 jaar! Alles staat hier wat door elkaar. Bush vines noemen ze dit.
Het overgrote deel van de druiven blend hier is Mencía, met nog 10% Alicante Bouschet en 5% Varia. Een old-school manier van wijn maken.
Alles met de hand oogsten, steeltjes mee persen voor meer kruidigheid, lange maceraties tussen de schil en het sap van de druiven, gevolgd door een rijping van 12 maanden op gebruikte Franse eiken vaten. Geuren en smaken van rijpe bramen, zwarte bes, pruim, kers, cacao, zoethout, violet en zwarte peper. 2021 Valtuille scoorde een 94+/100 bij Robert Parker en 2020 93/100.
Risotto, paddenstoelen, kalfs-vlees, rood vlees/ biefstuk, lamskotelet met rode wijnsaus & gebraden varkensvlees met gestoofde groenten
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail