4.8/5
Greg Sherwood
Een gigantisch aangename strijd tussen zout – we zitten maar 5-8 kilometer van de kust – en florale toetsen. Welkom in Cape Agulhas.
Dit is een koude en ruwe kustlijn van de West-Kaap. Dit is het meest zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Wijnstokken laten groeien – laat staan floreren zoals Sam dat doet – is hier nog verdomd lastig. Weinig regen, veel wind en een arme bodem. Hierop staan 21 & 22-jarige stokken Syrah aangeplant. We spreken over twee percelen die geblend worden. Hele kleine besjes met een ongekend frisse, maar aangename, zuurgraad. ⅓ van de druiven wordt whole bunch geperst (dus met de steeltjes nog aan) en rijpt 12 maanden op oudere (lees: 3e en 4e passage) Franse vaten.
Zwarte bes, gedroogde violet, mineraal, geur van wind die over rotsen blaast, kardemom, rozenblaadjes, fijne tannines, zwarte thee en zwarte peper.
Biefstuk, haas, hertenrug met veenbessensaus, wildragout met witloof, duif, boerenkool en spruiten
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail