4.9/5
Robert Parker
Barbera (d’Alba) op wereldniveau! De wijngaard ligt in de gemeente Barbaresco, op gelaagde bodems, veel met minerale zouten en blauwe mergel (tufsteen). De wijn is gemaakt van oude clones van de Barbera druif, die zorgvuldig met de hand worden geoogst. Een eerste fermentatie gebeurde in RVS, daarna rijpt het voor 20 maanden op grote Slavonische eiken houten vaten.
Tot slot krijgt het nog 12 maanden flessen rust in de kelder, alvorens het op de markt komt. De wijngaard is aangeplant naar het oosten, waardoor het tot zonsondergang bijna heel de dag blootgesteld is aan zon. Zij werken volledig biologisch, zonder gebruik te maken van onnatuurlijke producten.
Op een paar details na werken ze feitelijk biodynamisch. Bij de DOC Barbera d’Alba Superiore is het verplicht dat de wijn minstens een jaar heeft gerijpt – vanaf 1 november in het oogstjaar – waarvan vier maanden op eikenhouten vaten verplicht zijn.
De gebroeders Davide en Riccardo kiezen er dus bewust voor om een langere periode te hanteren. Denk aan zwarte kersen, wilde bramen, pruimen, veenbessen, kaneel, kruidnagel en cacao. 93/100 bij Robert Parker!
Entrecote met ovenaardappelen, lamsvlees, belegen kazen, picanha van de BBQ, rollade
van varkensschouder met dadels en noten, tagliata & stoofvlees met friet.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail