4.25/5
Jancis Robinson
De reden om voor het jaartal 2018 te kiezen, was heel erg bewust. U weet ondertussen dat ik veel waarde hecht aan wijnen die goed bij het seizoen passen, waarin ik ze verkoop. Maar eveneens zou ik u nooit een wijn voorschotelen die pas over tientallen jaren op hun top is.
2018 is een jaar waarin de zwaardere wijnen in Italië echt ongekend drinkbaar zijn, omdat het allemaal wat koeler en minder idealistisch was.. Sommige klassieke gidsen, ik ga geen namen noemen, beoordelen dan de wijnen standaard heel erg slecht. Maar zulke jaren horen er simpelweg gewoon bij, en zeg nu eerlijk: een Barolo al kunnen openen en ontzettend van genieten na slechts zeven jaar is toch top!?
Het uitgesproken, vrolijke, florale karakter van Nebbiolo komt hier volop tot uiting. Denk aan rozenbladeren, violet, rode kersen, poepekes, wilde framboos en heel delicate, zachte tannines.
Perfect voor met de zwarte truffels uit dit gebied, paddenstoelen of varkensvlees van de BBQ. Eigenlijk alles wat je nu met dit mooie weer op de BBQ legt, past bij deze wijn. Ik zou dit niet aanraden om tientallen jaren te laten liggen in de kelder, daarvoor zou ik een 2016, 2019 of 2021 nemen. Ook de moeite waard hoor, van dit domein!
Maar om je vrienden blij te maken met een Barolo die perfect op dronk is, is dit jullie to go to Barolo! De wijn zelf is gemaakt van acht verschillende wijngaarden uit de gemeenten Monforte d’Alba, Verduno en Barolo. 40 maanden gerijpt in grote Franse en Slavonische eikenhouten bottes (50 HL), maar nooit getoast! Groots.
Truffel, pompoenravioli met salieboter, gegrilde rib-eye, fazant, wilde eend met cranberry,
duif met boerenkool, zwezerik & kalfslever
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail