4,1/5
Jancis Robinson
Een sleeping giant mag je dit gerust noemen. We reizen in gedachten af naar Baskenland, Spanje. Een gebied dat iedereen dan weer kent door de super gekende restaurants zoals Azurmendi, Arzak, Akelaŕe, Mugaritz & Martin Berasategui. Voor degene die niet zoals mij in het hogere segment van de horeca werken, in mijn geval ‘t Zilte, of simpelweg niet zo thuis zijn in de Michelin-wereld: dit waren – op Mugaritz na – allemaal 3-sterren restaurants die ik opnoemde. Om even aan te geven: Enkel het Baskenland heeft meer 3-sterren-restaurants (4) dan België (2) én Nederland (1) samen!
Voor foodies een walhalla, qua wijn nog – zacht gezegd – onbemind, bij ons dan althans. Deze wijn is een blend van 95% Hondarrabi Zuri en 5% Gros Manseng. Voornamelijk kleigrond, gefermenteerd met enkel wilde gisteren, in RVS voor 6 maanden. Score van 16,5/20 bij Jancis Robinson. Geuren & smaken van limoenschil, gezouten citroen, witte bloesem, rijpe appel, meloen en kamille. Veelal wordt er van deze druiven-blend mousserende wijn gemaakt, hier dus een fantastische stille witte wijn.
Oesters, coquilles met karnemelksaus en jalapeño, mosselen, inktvis, fregola met tomaat & sushi.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail