5/5
Gambero Rosso
Het is een oude wijngaard, beplant met Sangiovese en Canaiolo. De laatste druif werd vroeger veel gebruikt, maar tegenwoordig heb je meer en meer Chianti’s van enkel Sangiovese gemaakt.
Canaiolo geeft het karakter van zwart fruit en chocolade af. Een parel! Geuren en smaken van rozenbladeren, violet, bramen, zwarte kers, salie en laurier, kruidnagel en chocolade. Geen fruitige stijl, maar eerder kruidig, iets waar Radda voor bekend staat.
Gelegen op een hoogte van ruim 400 meter boven zeeniveau. Galestro en alberese zijn weinig vruchtbare bodems waardoor de wijnstokken diep moeten groeien op zoek naar water en voedingsstoffen en hard moet werken. In zulke moeilijke omstandigheden draagt de wijnstok niet veel bladeren en produceert hij een lage opbrengst aan druiven, wat een heel uitgesproken smaak geeft. Dit is momenteel mega gewild, maar bijna niet te vinden. Daarnaast is dit domein nog maar net beschikbaar in België, u bent een van de eersten in BE die de wijn heeft! Hoge scores voor deze 2021-jaargang bij onder anderen Jancis Robinson (18/20) en Gambero Rosso (3 Bicchieri)!
Hertenbiefstuk met aardappel-mille-feuille en witloof, rosbief in Madeira-saus, lamskotelet, rib-eye, spaghetti bolognese, macaroni, kalfszwezerik.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail