4,6/5
Robert Parker
Geloof het of niet, maar u bent een van de eerste in heel België die deze wijn gaat proeven. Dit is het moment waar het helemaal niet meer objectief is, maar waar de liefde van mij, Michel, gigantisch naar voren komt. Hier gaan jullie een druif tegenkomen waar je waarschijnlijk nog niet eerder van hebt gehoord: Ruchè. Que? Ruchè! Ru-keh. Frisse wijnen, super floraal & op het rode fruit gemaakt. Dit is hun top-cuvée: Opera Prima. Vernoemd naar de bompa die als eerste een wijn maakte van 100% Ruchè en de druif niet verving door Freisa of Barbera d’Asti, zoals hier veel is gebeurd.. Afkomstig van de wijngaard Bricco della Gioia, een klein perceel met een microklimaat. Bodem met mergel, tufsteen en klei. 36 maanden gerijpt op Frans eikenhout en 12 maanden flesrijping in hun kelders. Geuren en smaken van bramen, gedroogde pruimen, rode kersen, rijpe aardbei, dadels en rozenbladeren, Gemaakt volgens de ripasso-methode (zoals een Amarone) en met de tannines, smaak en oudering van een Barolo. Er staat wereldwijd maar 46 hectare van deze druif aangeplant, zo goed als alles in Monferrato. Zij hebben meer dan de helft in bezit. Forza Ruchè!
Truffel, hertenbiefstuk, duif met boerenkool & paddenstoelen, oude harde kazen en stoofvlees.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail