4,5/5
Robert Parker
Pazo Barrantes is haar project in Galicië, in de Salnés-vallei. 12 ha in totaal, verdeeld over 8 percelen rondom de wijnmakerij. Een bodem met veel graniet en zand. 100% Albariño. Een gemiddelde leeftijd van 40-jarige stokken. Alles ontsteeld en heel zachtjes geperst. Dan rijpt de wijn twee maanden op de lies (dode gistcellen die onderaan in de wijn liggen, waardoor het gist-profiel in de wijn komt). Vervolgens rijpt de wijn voor 85% in RVS en 15% in vaten van acacia hout. Geuren en smaken van frangipane, honing, abrikoos, bijenwas, gele pruim, acacia-bloem, venkel, balsamico, verse peer, laurier, kamille, fijngemalen zwarte peper, gerookt zeezout en piment bessen. Dit is nu al een grote wijn (en al 5 jr oud) maar wordt enkel nog maar beter-en-beter met de tijd.
Kreeft met botersaus, gegrilde langoustine/ garnalen, carpaccio van coquille met een mespunt zeezout en goede olijfolie, gebakken zeetong a la meunière, vis in zoutkorst en gestoomde mosselen met een licht pikante tomatensaus.
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail