Dit familiedomein bezit een aantal fantastische wijngaarden binnen Barolo. Een hap uit hun portfolio: Bricco delle Viole, San Pietro, La Volta, Ravera en Monvigliero zijn er al een aantal.. Vooral aan de westkant van het dorp Barolo dus.
Door de hoge ligging, tussen de 400 en 500 meter boven zeeniveau, hebben ze een koeler klimaat. In 1911 begon het project, toen Antonio Viberti een herberg in zijn bezit kreeg, Locanda del Buon Padre genaamd. In 1923 besloot dezelfde man om wijn te maken, enkel en alleen voor de gasten van de herberg. In 1967 zette zoon Giovanni – samen met zijn vrouw Maria – de eerste stappen.
Zij begonnen met eerste fermentaties in cementen tanks, en ruim tien jaar later maakten ze hun eerste single vineyards-wijnen. Vandaag de dag helpt derde generatie – Claudio – mee met het wijnmaken. Sinds 2008 heeft hij het roer volledig in handen genomen.
Langzaam maar zeker pikt de (internationale) pers zijn goede werk ook op. Je hebt een aantal iconische wijnmakers, zoals een Mascarello en Rinaldi, maar stapje voor stapje wordt dit domein toch steeds vaker in het rijtje topproducenten genoemd die daarop volgen.