4,6/5
Tim Atkin
Tja, het is een beetje onbewust een thema geworden in deze box.
Ik heb ze er niet vanwege die reden in gedaan, maar ook hier zijn het een drietal soorten clones van Grenache die gebruikt worden.
Elizma haar favoriete clones, om er een florale en fruit gedreven wijn van te maken. De Grenache staat hier aangeplant op schalie en kwarts.
Hierdoor heb je iets minder productie/ kwantiteit, daar de druivenplant zeer hard moet werken om mineralen en voedingsstoffen uit de bodem te halen.
Maar … ieder voordeel heeft zijn nadeel, zei Johan Cruijff altijd, want hierdoor heb je wel een sap dat heel geconcentreerd is. Elizma en haar man oogsten in verschillende stadia en dan wordt er bij het persen slechts een deel whole-bunch geperst. Alle wijnen rijpen apart van elkaar, zeven maanden lang op Franse vaten. Hierna ‘blenden’ ze alles en rijpt de finale wijn nog eens twee maanden op vat, alvorens het in de fles gaat.
Zoals ik al zei is dit een hele aromatische wijn, perfect voor met de doorbrekende lentezon, momenteel. Je kan dit eveneens heel goed gekoeld serveren. Denk aan geuren en smaken van fynbos, zwarte thee, donkere kersen, rijpe aardbei, frambozen, violet en gember.
BBQ-kreeft, gegrilde groene asperges met cashewnoot en rozemarijn, griet met zeekraal en kruidige tomaten-bisque, fazant, boerenwors(t)
Probeer dan nu ons wijnabonnement en ontdek een wereld van exclusieve smaken en betoverende verhalen. Abonneer je vandaag nog bij TerroirToppers en laat je verrassen door elke slok!
Snel wijnadvies nodig ? Bel of mail