Zuid-Afrika, een land waar ik echt mega fan van ben! In dit geval gaan wij naar de Hemel-en-Aarde vallei toe. Het is hier waar je ooit eens met uw lief naar toe zou moeten gaan, gewoon om keiharde punten te scoren. Je kan vanaf hier – met een beetje change, mits in het juiste seizoen – de walvissen zien zwemmen en je hebt hier een prachtige zonsondergang, #gegarandeerdwinnen.
De wijnen van Draaiboek Wines worden gemaakt door niemand minder dan Stephanie Wild. Houd de naam maar in de gaten, want haar andere project – Thistle & Weed – is ook méga goed en gaat ongetwijfeld nog in een andere box verschijnen, later. Stephanie is de jongste – en tevens de langste – in een gezin met 3 zussen en moeder van 3 kinderen, zoals ze het zelf zegt. Dochter Frances en haar honden Khaleesi en Khumba. Van origine komt ze uit Johannesburg. Haar opa, Niel Joubert, was de oprichter van Stellenbosch Wine Routes.
Na een gezamenlijke periode op de Universiteit van Stellenbosch – het is met de wijngaarden die daar aan grenzen dat Stephanie de wijnen van Thistle & Weed maakt – werd er een vriendengroep geboren. Later ging ieder zijn eigen weg, maar ze bleven contact houden. Jaren later kwamen ze weer samen en werd Draaiboek Wines geboren. Geboren uit liefde voor de wijn en de verhalen die goede wijn vertellen. Iedereen heeft zijn eigen draaiboek, waar ze samen één script van hebben gemaakt.
Je hebt in Hemel-en-Aarde 3 appellatie: Hemel-en-Aarde Valley, Hemel-en-Aarde Upper Valley en Hemel-en-Aarde Ridge. Wij bevinden ons nu in de laatstgenoemde. Hoewel de druiven hier doorgaans later rijpen op de bergkam en ze het verst van de zee liggen, hebben ze nog steeds veel voordelen van de verkoelende zeewind. Daarnaast is het verschil tussen dag-en-nacht-temperatuur hier het grootst. Een bodem met veel klei en schalie. Wijngaarden op 300 meter hoogte. Veel regenval.