Een project van een tweetal broers, een domein dat zich in recordtijd heeft weten te vestigen in de top van de Côtes de Beaune, in Bourgogne. Pas in 2005 is dit project begonnen door de broers Marc en Alexandre. Destijds waren zij jonge twintigers. Ze begonnen met geërfde familie-wijngaarden en huurcontracten voor lange termijn.
Het wijnmaken hebben ze niet van een vreemde, want hun grootvader was de eigenaar van Bernard-Bachelet et Fils, in Chassagne-Montrachet. Op dit domein was hun vader de wijnmaker. De broers staan bekend om het beheren van uitzonderlijke wijngaarden op de beste locaties, veel aandacht voor elk detail en daarbij ook de vele erkenningen die ze hebben gekregen in recordtempo. In totaal beheren ze momenteel 23 hectare aan grond.
Nadat beide broers apart van elkaar meerdere stages in verschillende landen hebben gelopen, werkten ze samen nog vijf jaar mee met hun vader. Nadat er binnen in de familie onenigheid kwam over de gang van zaken op het domein, besloot hun grootvader om delen van zijn land niet aan zijn eigen zonen te geven, maar aan zijn twee kleinzonen. Hierna richtten ze in 2005 Bachelet-Monnot op.
Er wordt niks van herbiciden gebruikt in de wijngaarden. Druiven worden pas in volle rijpheid geoogst, in meerdere stadia. Hierdoor krijg je een maximale concentratie voor elke cuvée. Daarnaast proberen ze continu dingen te verbeteren. Toen ze net begonnen, volgden ze heel erg de filosofie van hun grootvader, maar hun drang om te excelleren was constant heel groot. De meest recente verandering is dat ze grotere vaten gebruiken, waardoor er minder contact met het hout en de wijn is, wat het terroir meer laat spreken.