Mister Ruchè, ofwel Luca Ferraris, is de grote man achter dit domein.
Hij nam in 2001 het domein van zijn opa over en besloot het anders aan te pakken. In plaats van alle druiven te verkopen maakt hij er zelf wijnen van. Heel zachte batonnage om de tannines niet te laten overheersen, gebruik van grote vaten en vooral magische handjes! Clàsic is de wijn waarmee ze in Gambero Rosso de 3 Bicchieri scoren, al drie jaar achter elkaar.
Daarnaast staat het eveneens hoog in de scores bij Decanter, J. Robinson en R. Parker. Er staat wereldwijd maar 46 hectare van deze druif aangeplant, zo goed als alles in Monferrato, nabij Asti. Zij hebben meer dan de helft in bezit. Over Monferrato zijn trouwens meerdere legendes in Italië: Monx Ferrax betekent ‘vruchtbare berg’, Mun Fra betekent ‘ijzeren baksteen’ en Mons Ferratus staat voor ‘hoogland bebouwd met spelt’. Ondanks dat het 3 verschillende legendes zijn, klopt er één ding absoluut: dit is een waanzinnige vruchtbare bodem. Als je hier loopt aan het einde van de oogst dan is het een boeket van kleuren: Gouden toetsen van de tarwe die vol in bloei staat, fel gele kleuren door de zonnebloemen, de blauwe Ruchè-druiven en later in het jaar de gezonde bruine bodem vol met truffels en paddenstoelen. Tevens is dit beschermd werelderfgoed van UNESCO.
Het begon in 1921, toen Luigi Ferraris naar Amerika trok en goud vond in Californië, tijdens de Golden Rush. Met het geld wat dat opleverde kon grootmoeder Teresa haar droom waarmaken: wijn maken. In 1999 kwam Luca Ferraris erbij en het was hij die echt vol voor kwalitatieve Ruchè ging.
Hun kelders zijn trouwens impressionant. Volledig in tufsteen uitgehakt.