Een familiedomein dat in handen is van de broers Josep en Joan Anguera. 7e generatie van de familie. Echter namen ze het niet bepaald vrijwillig over… Begin jaren 2000 stierf hun vader namelijk vrij plots en waren de heren nog erg jong.
Sinds 2008 hebben ze het roer volledig omgegooid en werken ze volledig in biodynamie. In totaal beheren ze 36 hectare aan grond. Niet enkel druiven staan er, want ze hebben ook nog 3 hectare olijvenbomen en 1 hectare amandelbomen. Betreft de druiven werken ze enkel met Carinena en Granatxa. Dit zijn de oorspronkelijke druiven uit dit gebied. Daar waar hun voorouders veelal bulkwijnen maakten met internationale druivenrassen, zoals Syrah en Cabernet Sauvignon, besloten ze deze allemaal weg te halen. De onderstokken bleven wel staan en hierop werden Carinena en Garnatxa geplant. Echter maakten ze toen nog niet de verfijnde wijnen van nu. Integendeel zelfs. Het waren robuuste, hoog alcoholische wijnen met veel zware tannines. Eigenlijk hetgeen waar de appellatie ook om bekend staat..
Ze stelden zichzelf de vragen: ‘Wat is onze wijncultuur, wat zijn onze referenties, wat drinken we zelf graag?’ Ze kwamen tot het besef dat ze wijnen wilden maken die een weerspiegeling zijn van hun terroir en geschiedenis. Dit was het startpunt van de verandering van stijl om wijnen te maken met een verhaal en gelinkt aan hun dorp Darmós, in Montsant . Vandaag de dag zijn ze pioniers voor de appellatie, maar tóch is het zover gekomen dat ze vanaf 2022 niet meer de DO Montsant dragen op hun etiketten. Een gekke reden, eigenlijk te absurd voor woorden: ondanks dat ze hier een heel mediterraans klimaat kennen, zijn hun wijnen nog altijd licht van kleur. Hierdoor werden ze door de appellatie gedeclasseerd voor hun 2022-jaargang. Ze besloten om zelf uit de appellatie te stappen en zich niet meer te laten binden door regels.
Geloof me vrij: dit is een heel grote naam, niet alleen hoog aangeschreven in Spanje, maar ook internationaal! Altijd wijnen die snel uitverkocht zijn en extreem gewild zijn.